Testialueet
 

Suomen testialueet ja -ympäristöt

Kartalle on nostettu avoimia testialueita ja -ympäristöjä, joissa voi testata ja kehittää liikenteen digitaalisia ratkaisuja sekä käynnistää yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.

Valtakunnallisia verkostoja ja testiympäristöjä

 

ITS Finland

ITS Finland toimii älykkään liikenteen ja kuljetuksen kehittämisen yhteistyöfoorumina kooten hallinnon, tutkimuksen ja yritysten osapuolet yhteen.

Yhdistyksen tavoitteena on edistää älykkään liikenteen palvelujen toteuttamisen ja liikennetelematiikan liiketoiminnan yleisiä edellytyksiä sekä tehdä tunnetuksi tieto- ja viestintätekniikan yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Näitä keinoja toteutetaan liikenteen turvallisuuden, sujuvuuden, tehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden parantamisessa sekä tie-, vesi-, raide- ja ilmaliikenteen ongelmien ratkaisemisessa.

ITS Finland on osa kansainvälistä National ITS Associations verkostoa.

Lue lisää..

UAS Centre Finland

UAS Centre Finlandin tehtävänä on tarjota tietoa ja osaamista sekä projektinhallintaa kotimaisille ja ulkomaisille toimijoille.

UAS Centre Finland toimii koko Suomen alueella, ja tavoitteena on löytää palvelun tilaajalle paras ratkaisu kulloiseenkin tehtävään. UAS Centre Finland perustaa testausympäristön asiakkaan määrittelemään paikkaan ja auttaa ilma-alusten operoinnin suunnittelussa. Sensoreiden valinta ja asennus sekä datan analysointi tehdään yhdessä kumppaniverkoston kanssa. Keskus toimii myös erilaisten miehittämättömien ilma-alusjärjestelmien edustajana Suomessa ja keskuksen kautta on mahdollisuus saada sekä järjestelmille, että sensoreille kattavat vakuutuspalvelut. Koulutustuotteet yhdistettynä UAS Centre Finlandin vakuutuspalveluihin antavat mahdollisuuden toimia myös muualla kuin Suomessa.

Keskuksen tavoitteena on joustava ilmatilan käyttö, jossa miehitetyt ja miehittämättömät ilma-alukset toimivat turvallisesti samassa ilmatilassa. Keskuksen visiona on kehittää miehittämättömän ilmailun haasteellisinta osa-aluetta, BVLOS -lentotoimintaa, kustannustehokkaan liiketoiminnan synnyttämiseksi, esimerkiksi rahtikuljetusten käyttöönotossa. Keskuksella on kymmenien vuosien kokemus lentotyöstä, joka antaa vankan pohjan toimivalle palvelulle.

Keskuksella on lukuisia projekteja ja innovaatioita työn alla. Keskus on aina kiinnostunut uusista yhteistyökumppanuuksista.

Lue lisää..

Testialueet:

 1. Pohjoinen Kasvuvyöhyke
 2. E75 Stargate, Sodankylä
 3. ITS Factory, Tampere
 4. Kymiring, Iitti
 5. Aviapolis, Helsinki ja Vantaa
 6. Number 9, Karstula
 7. Ouluzone, Oulu
 8. Suomen kasvukäytävä, Helsinki, Hämeenlinna, Tampere, Seinäjoki
 9. Salon testiympäristö
 10. One Sea "Jaakonmeri"
 11. Redstone Aero
 12. Helsinki - Jätkäsaari Mobility Lab,
  Smart Kalasatama

 

Kartassa sinisellä:

5G Test Network Finland

Oulu, Ylivieska, Espoo, Turku, Sodankylä, Helsinki, Tampere

 
 

 

Sivu päivitetty 29.11.2019